Categorieën     Waardering


Das Sommerekzem - Der Ekzemer  De zomereczeem

De zomereczeem bij paarden drijft veel paarden en hun eigenaren vaak tot pure waanzin. Met name in de avonduren heeft het eczeem en de paarden vaak geen moment rust, want de kriebelmug is dan zelfs meer aanwezig. Hoeveel paardeneigenaren en paarden elk jaar moeten pijnlijk moeten ervaren, dat  zomer eczeem elk jaar weer terug komt. Niet alleen eczeem, maar ook veel gezonde paarden lijden tijdens de warme maanden aan de gevolgen van een zomereczeem.

De oorzaak van de zomereczeem bij paarden moet gezocht worden in de beten van de kriebelmuggen. De kriebelmuggen (Simuliidae) behoren tot de familie van muggen. Paarden dragen een allergische reactie voor zomereczeem met zich mee en worden dan vaak verbannen uit weide met honderden kriebelmuggen om paniek te voorkomen in het geval dat één van de paarden wordt gebeten.


Das Sommerekzem und Kriebelmücken  Hoe ontstaat zomereczeem?

Zomereczeem bij paarden is in de meeste gevallen een allergische reactie. De allergische reactie, en vaak de hierop volgende zomereczeem wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door de beet van kriebelmuggen. Ten onrechte wordt er vaak van uitgegaan dat de beet van kriebelmuggen de zomereczeem bij paarden veroorzaakt. Het is echter niet de mechanische prikkel van de beet, maar daarentegen ontstaat de zomereczeem als een allergische reactie op de speekselafscheidingen van de muggen. Bij de beet van de kriebelmuggen komt er speekselafscheiding in de wond die het bloed vloeiend houd zodat deze beter opgezogen kan worden door de kriebelmug.

Het slachtoffer geeft nu een antistof af tegen histamine, dat is om de aanval en het binnendringen van vreemde stoffen te voorkomen. Echter, dit histamine irriteert de zenuwuiteinden van het dier. Het zorgt ervoor dat het weefsel opzwelt, wat leidt tot de zeer intense jeuk. Alles wat er maar gevonden kan worden wordt gebruikt om zich te krabben om de jeuk tegen te gaan. Zelfs wij mensen kennen het gevoel heel goed hoe groot de drang kan zijn om te krabben als je gebeten wordt door een mug. Het wassen van het paard voorkomt dat de genezing van wonden in de zomer eczeem, omdat ze niet kunnen helen en altijd scheuren. De open wonden, lokken nieuwe kriebelmuggen naar de wond en zo begint een echte vicieuze cirkel die iedere eigenaar van een paard met zomereczeem heel goed kent.

De kriebelmuggen bijten meest bij de wortel van de staart, de manen, op het kruis en op de buik. Zomereczeem komt vooral vaak voor op bij paarden in warme vochtige omgeving (beekjes, vijver), want daar leven de kriebelmuggen het liefst. Ook mesthopen en bosranden zijn populaire leefgebieden van deze bijzondere mug. Zomereczeem bij IJslander - IJslandse paarden zijn te wijten aan een overreactie van het immuunsysteem na het importeren, vooral gevoelig voor zomereczeem. 3 van 4 IJslander worden in het eerste jaar nadat ze zijn ingevoerd ziek. Zomereczeem komt in vergelijking met andere rassen veel vaker voor bij IJsland paarden. 

Dem Sommerekzem - Kriebelmücken stoppen  Het voorkomen van zomereczeem!

Wanneer het paard last heeft van zomereczeem is het belangrijk om speciale aandacht hieraan te schenken. Als de zomereczeem niet optimaal behandeld wordt, kan dit leiden tot een verergering van de zomereczeem. Het is daarom goed te voorkomen dat de betrokken paarden op onverzorgd weiden worden gehouden of in weilanden in de buurt van bossen. Overigens zijn niet alle paarden allergisch voor de beet van kriebelmuggen. In principe moet er ook naar andere preventieve zaken gekeken worden zoals gebalanceerde voeding (vitaminen, aminozuren, mineralen, sporenelementen). Ook kan een te veel aan eiwitten of vervetting, de allergie gevoeligheid en daarmee de kans op eczeem bij paarden verhogen. Als het paard lijdt aan zomereczeem, is het belangrijk om het schuren van het dier te voorkomen. Verwijder gevaarlijke scherpe voorwerpen, zoals takken, schors of andere scherpe randen in de omgeving van het dier. In noodsituaties kan men een voor het paard lastige eczeemdeken gebruiken.Das Sommerekzem - Pflegemittel  Verzorgingsproduct tegen zomereczeem

Zeer effectief middel tegen zomereczeem

Eczeemverzorging bij zomereczeem
sluit het eczeem binnen enkele dagen

Houdt de kriebelmuggen op afstand

Stopt benadering van kriebelmuggen
(vandaag voor 13 uur bestelt, binnen 2 dagen geleverd)

Sommerekzem beim Pferd

Benadering van kriebelmuggen stoppen

Om zomereczeem bij paarden te voorkomen is het belangrijk om een ​​betrouwbare bescherming tegen kriebelmuggen voor de paarden te hebben. De benadering van kriebelmuggen op paarden en daarmee de steek van kriebelmuggen kan met speciaal ontwikkelde feromonen voorkomen worden. Deze feromonen zijn chemische boodschappers die de communicatie tussen de kriebelmuggen bepaalt. De paarden worden op ​​5 tot 7 plaatsen met het Stop Kriebelmuggen verzorgingsproduct van peticare® bespoten. De in een kleine matrix geïntegreerd feromonen worden gelijkmatig afgegeven gedurende lange tijd en beschermen het paard tegen de kriebelmuggen en daarmee ook tegen de zomereczeem. Dit product werkt 24 uur lang, zodat eenmaal per dag aanbrengen voldoende is. Na een sterke regenbui moet de bescherming volledig vernieuwd worden.

 

Eczeemverzorging bij zomereczeem

Bij acute zomereczeem is het van cruciaal belang om een langdurige ontsmettend effect te bereiken. Helaas, werken conventionele ontsmettingsmiddelen slechts zeer korte tijd. Als een paard met zomereczeem zich dan nog steeds schuurt/schurkt ,is het met het omslachtige aangebrachte ontsmettingsmiddel gelijk, weer voorbij en kunnen bacteriën en microben weer vrije toegang tot de open wond en het eczeem.

De Eczeemverzorging tegem zomereczeem bij paarden van peticare® is een nieuwe high-tech verzorgingsproduct waarbij actieve ingrediënten geïntegreerd zijn in een kleine matrix. Door deze technologie is het mogelijk een Depot- en Retard-preparaat  (vertraagde afgifte) te maken. Het “depot” gedeelte slaat de werkzame bestanddelen op en het “retard” effect zorgt ervoor dat de de actieve ingrediënten dan langzaam en gelijkmatig in een periode van maximaal 24 uur aan de zomer eczeem afgegeven wordt. Door het lange-termijn ontsmetting worden alle bacteriën onmiddellijk gedood en een verdere besmetting wordt door het PRS peticare-Release-System voorkomen. Die genezing van de open wond wordt ondersteund en het eczeem verdwijnt binnen een paar dagen.

Wij beantwoorden graag uw vragen over zomereczeem bij paarden:

  • Welke hulp is er voor zomereczeem
  • Welk middel helpt bij zomereczeem
  • Hoe voorkom je zomereczeem
  • Hoe ontstaat zomereczeem bij paarden
  • Wat is zomereczeem
  • Wat kan je doen tegen zomereczeem?
  • Is zomereczeem besmettelijk?
  • Hoe kan ik de kriebelmuggen stoppen? 
 
© Copyright
peticare® door Nano Trends International SA