Categorieën     Waardering


Mauke in der Fesselbeuge  Mok in het kootbeen bij paarden

Mok zorgt vaak voor pijnlijke en vochtige plaatsen in het kootbeen van het paard. Mok bij het kroonben of in het kootbeen komt het meest voor bij koude en vochtige omstandigheden. Gewoonlijk wordt dit door vocht en modder op het kootbeen veroorzaakt. Bij vocht en schimmel wordt het kootbeen wordt vaak tegen iets aangewreven, waardoor bacteriën het kootbeen binnen kunnen dringen. De mok is een inflammatoire verandering (eczeem) in het kootbeen.
 

Die Mauke - Erkrankung der Fesselbeuge  De Mok - besmetting van het kootbeen!

Het kootbeen bij het paard wordt vaak blootgesteld aan deze besmetting tijdens de natte maanden van de herfst en winter. De oorzaak van Mok in het kootbeen heeft verschillende oorzaken. Een goede paardenverzorging is een essentieel element om mok te voorkomen in het kootbeen. Vooral in de natte en koude maanden zijn de benen van het paard en vooral het kootbeen vaak blootgesteld aan water en modder. Ook vochtige graslanden zijn een gevaar voor het kootbeen in het bijzonder met toenemende vochtigheid. Paardenuitwerpselen en urine kunnen ook een oorzaak zijn van korsten aan het kootbeen. In de wintermaanden zijn strooizout en kleine wegsteentje een gevaar voor het kootbeen en daarmee voor het paard.

Het is belangrijk om de paardenbox en uitgangen goed droog te houden en er zeker van te zijn dat het dagelijks wordt schoongemaakt. Irritatie rond een wond op de enkel en het kootbeen bevordert de aanval van ziekteverwekkers van alle soorten. Deze irritatie die aanwezig kan zijn kan een ontsteking van de huid op het kootbeen zijn die zich op zijn beurt kan ontwikkelen tot mok. Voor de behandeling van wonden aan het kootbeen is onze peticare® Mok en eczeem (kootbeenverzorging) verzorging, die speciaal hiervoor ontwikkeld is, bijzonder geschikt.

Zeer effectiev product tegen mok en kootbeeneczeem:

•  Middel tegen mok & kootbeen eczeem
   Stopt Mok en Rotting
   

•  Oppervlakte ontsmetting bij mok
   7 dagen bescherming tegen bacterien en virussen


Mauke in der Fesselbeuge

 

Fesselbeuge - Symptome an der Fessel  Mok in het kootbeen - Bekende symptomen bij mok

Vaak begint de besmetting van het kootbeen meestal met een lichte roodheid van de huid. Vaak resulteert dat in een zwelling van het kootbeen. Het kootbeen zal in deze fase aanzienlijk gevoeliger zijn voor pijn dan normaal. Het gevolg hiervan zijn zweren en korsten op het kootbeen die kunnen barsten. Wanneer de korsten er afvallen is er een periode waar verschillende bacteriën zich in deze wond kunnen nestelen. Bovendien, kan een schimmelinfectie op dit tijdstip op het kootbeen ontstaan.

Er kunnen zich twee soorten mok vormen op het kootbeen. De natte mok, die herkend kan worden aan een vochtig en vettig, vaak vies stinkende oppervlakte van het kootbeen. Na verloop van tijd, zal dit drogen en vormen er zich korsten op het kootbeen. Onder de korst vormen zich bacteriën die zich vermenigvuldigen en bacteriën voortzetten hun, voor paardenliefhebbers pijnlijke werk, en het kootbeen wordt besmet. Mok aan het kootbeen kan worden verergerd. In dit stadium kan het ook aanleiding geven tot een verlammingsfenomeen  omdat de harde korst die wordt gegenereerd op het kootbeen enorm pijn doet bij het paard. De droge mok korsten die op het kootbeen zitten verschilt in het feit dat het kootbeen last van roos heeft. Een productie van afscheiding aan het kootbeen doet zich niet voor bij droge mok.

Mauke - Behandlung der Mauke  Mok - Behandeling van mok in het kootbeen!


Wanneer u de eerste tekenen van roodheid op de benen van het paard kan zien is het een goed idee om dit met een milde shampoo te wassen. Vuil en andere verontreinigingen moet grondig worden verwijderd. Na het wassen, moet het kootbeen grondig gedroogd worden. Gebruik hierna een dun laagje peticare petHorse health 2006 (Kootbeenverzorging)Zitten er korsten op het kootbeen dan moeten deze vóór de toepassing van peticare® petHorse Healt 2006 care product worden verwijderd. De behandelingen van het kootbeen heeft een desinfecterende werking met ingebouwde unieke langdurige werking. Langdurige desinfectie op het kootbeen wordt bereikt door een zeer dunne laag van werkzame stoffen die aan het kootbeen worden vrijgeven. Via de specifieke PRS Peticare release systeem, dat via een kleine poreuze en homogene structuur (matrix), de actieve bestanddelen langzaam en gelijkmatig aan het kootbeen afgeeft. In verhouding tot traditionele middelen worden de actieve ingrediënten in het Peticare product door deze technologie continu (als gevolg van langdurige vertraagde afgifte) aan het kootbeen afgegeven waardoor de mok verdwijnt.

Belangrijk: Gebruik geen verzorgingsproducten die de wond sluiten zodat het niet kan ademen. Hier, wordt in het bijzonder gewaarschuwt tegen het gebruik van producten voor het kootbeen met vethoudende, teer of olie-bevattende crèmes. Als deze middelen worden gebruikt op het kootbeen wordt er een ideale micro-bacteriële omgeving gecreëerd waarin bacteriën zich heel goed kunnen ontwikkelen en kunnen vermenigvuldigen. Het probleem met Mok aan het kootbeen wordt dan dus erger. Het paard moet elke dag worden verplaatst zonder te veel moeite om hierdoor de lymfevochtophoping te verkomen. Bij alle vormen van irritatie aan het kootbeen moet worden voorkomen gebeurt bijvoorbeeld wanneer er bandages gebruikt worden.

 

Maukemittel gegen Mauke in der Fesselbeuge

  beschleunigt das abheilen der Mauke
  bei trockener und feuchter Mauke
  garantiert ohne Silikon und Cortison
  erleichtert das ablösen der Kruste
  unterbindet die Neubildung der Mauke
  Fäulnisprozesse werden verhindert
  verhindert Verhärten und Austrocknen
  Retardpräparat (verzögerte Freisetzung)
  Depotpräparat (Wirkstoffspeicher)
  antibakteriell (Schutz vor Bakterien)
  vollständig biologisch abbaubar
  für Mensch und Tier garantiert ungefährlich
  PRS Peticare-Release-System

 

Mauke in der Fesselbeuge stoppen  Mauke in der Fesselbeuge stoppen


Unser Pflegemittel für das Fesselekzem in der Fesselbeuge bekämpft sehr wirksam und extrem schnell die Mauke. Die Wirkstoffe sind in einer sich langsam lösenden Matrix eingebunden. Dieses neue PRS peticare-Release-System hilft dabei die Wirkstoffe über 24 Stunden gleichmäßig an die Mauke in der fesselbeuge abzugeben und erzielt dadurch im Vergleich zu anderen Produkten eine kontinuierliche Langzeitdesinfektion an der durch die Mauke erkrankten Fesselbeuge. Die antibakterielle Wirkung verhindert eine Vermehrung der Bakterien und tötet bestehende Bakterien ab.

Durch die Depotwirkung wird der Wirkstoff gespeichert und nicht auf einmal an die Mauke abgegeben. Der Retardeffekt sorgt für eine verzögerte Abgabe der Wirkstoffe damit eine Langzeitwirkung bzw. eine Langzeitdesinfektion direkt an der mauke erreicht wird. Die antibakterielle und antimikrobielle Wirkung der über einen Zeitraum von bis zu 24 Stun