Categorieën     Waardering

Strahlfäule beim Pferd  Rotstraal en straal verzorging bij paarden

Rotstraal  paarden wordt veroorzaakt door bacteriën en één van de meest voorkomende hoefaandoeningen. Hoefverzorging voor paarden is dus bijzonder belangrijk. Rotstraal wordt meestal veroorzaakt door darmbacteriën, die vaak opgepikt worden doordat het dat het paard contact heeft met uitwerpselen op de grond. Bacteriën tasten de hoeven aan in de holtes en zorgen voor rot. Veel paardeneigenaren vragen zich af .., wat is nu  een betrouwbaar middel tegen spruw?

Strahlfäule am Huf richtig behandeln  De juiste behandeling van Rotstraal!

De straal moet zo veel mogelijk schoon gesneden totdat er alleen maar gezonde hoorn zichtbaar is. In sommige gevallen is de straal zo verrot dat dat niet mogelijk is. De straal kan dan grondig gereinigd worden met een borstel en lauwarm water met een sodaoplossing. Daarna moet er 2 keer daags het verzorgingsmiddel op aangebracht worden totdat er nieuwe hoorn tevoorschijn komt. Een onbehandelde Rotstraal kan naar achter toe vernauwende hoef veroorzaken omdat het paard niet echt op het zieke been kan staan. Als de hoeven al zijn besmet met Rotstraal dan kan dit op een effectieve manier behandeld worden met Peticare® Straalverzorging bij Rotstraal. Voor regenerering en verzorging van hoeven wordt peticare® Hoefverzorging en regenerering aanbevolen.Hochwirksame Präparate gegen Strahlfäule beim Pferd:

•  Straalverzorging tegen Rotstraal pflege gegen
 
 Stopt den bacteriële besmetting

•  Mok in het kogelgewricht
   Stopt droge en natte Mok

•  Langdurige oppervlakte ontsmetting

   Beschermt 7 dagen tegen bacteriën en virussen


•  Hoefverzorging en Hoefregenering
   Beschermt, en bevorderd groei en elasticiteit van de hoeven

(Vandaag besteld vóór 13 uur, binnen twee dagen geleverd)


Strahlpflege bei Strahlfäule am Pferdehuf

 

Strahlfäule - Krankheitsverlauf  Straalverzorging - Rotstraal - hoe te herkennen

De rotstraal begint meestal in het midden van de straal en verspreidt zich van daaruit verder. Er verspreid zich een karakteristieke zure lucht vanuit de hoef. De hoorn is zwart gekleurd, stinkt en wordt week. Bij diepgaande verrotting kunnen er infectie van de lederhuid en hoefbulten ontstaan. Het onderste gedeelte van het been kan opzwellen als gevolg van bacteriële infecties

Peticare® Straal verzorging is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van Rotstraal. Deze nieuwe technologische behandeling met actieve ingrediënten uit peticare® stopt de rottende proces zeer snel en effectief. In vergelijking met andere producten op de markt, garandeert peticare® Straal verzorging langdurig ontsmetting tot maximaal 24 uur. Omdat bacteriën de oorzaak zijn van de verrotting van de straal, werkt onze straal verzorging direct in op de kern van het probleem. Het verschil met  andere producten is de inbedding van de werkzame ingrediënten  in een kleine, poreuze en homogene structuur (matrix), waarbij de werkzame ingrediënten  geleidelijk en gelijkmatig vrijgegeven worden.

 

Strahlfäule - Funktionsweise der Strahlpflege  Straallfäule - Hoe de straal te verzorgen!

Onze straalbehandeling werkt effectief bij de behandeling van rotstraal in de paardenhoef. De actieve ingrediënten worden opgenomen in een langzaam oplosbare poreuze structuur. Dit nieuwe peticare release system (PRS) helpt de actieve ingrediënten langzaam en gelijkmatig vrij te geven over een periode van 24 uur, waardoor er een continue, langdurige ontsmetting plaatsvind in de paardenhoef. De antimicrobiële werking voorkomt dat bacteriën hun gang kunnen gaan en ondersteunt het herstel van de paardenhoef.

Door de depotwerking, worden de werkzame stoffen opgeslagen en niet onmiddellijk vrijgelaten. Het retardeffect zorgt voor een vertraagde afgifte van de werkzame bestanddelen, waardoor een langdurige desinfectie bereikt wordt. De antibacteriële en antimicrobiële werking van de werkzame stoffen worden vrijgegeven gedurende een periode van maximaal 24 uur, hetgeen weer de genezing bevorderd en binnendringen van bacteriën en virussen voorkomt.

Traditionele verzorgingsproducten tegen rotstraal hebben alleen een oppervlakkige ontsmettende werking en werken vaak slechts enkele minuten. Toch moeten aanvallen van schimmel, sporen, mijten, microben, bacteriën en virussen effectief worden gestopt voor genezing kan plaatsvinden.

Straalverzorging tegen Rotstraal bij paarden:

 • Langdurig effect tot 24 uur
 • Betrouwbare desinfectie
 • Vertraagde afgifte / depot preparaat
 • Stopt rottingsproces
 • Geen wachttijd, het middel werkt direct
 • 100% zonder cortisone
 • Geen residuen van olie
 • Behandeling via microdeeltjes
 • Toxicologisch ongevaarlijk
 • Volledig biologisch afbreekbaar
 • Peticare-release-System (PRS).
Strahlfäule am Pferd - Externe Behandlung neben der Strahlpflege  Rotstraal bij paarden, Behandeling van rotstraal – Externe factoren bij zijn ook belangrijk!

Er moet ook rekening gehouden worden met externe factoren bij de behandeling van rotstraal. Een schone en droge schuur is absoluut noodzakelijk. Omdat de ammoniak dat in de urine van het paard zit de ontwikkeling van rotstraal versneld, moet de box regelmatig worden uitgemest/verschoond. De stallen moeten daarom regelmatig worden bijgehouden. Om het vocht van de urine te absorberen is het belangrijk een goeie laag zaagsel te verdelen voordat er stro wordt verspreidt Rotstraal dringt gemakkelijk in zelfs de kleinste scheurtjes van de paardenhoeven, daarom is het belangrijk voor een goede hoefverzorging te zorgen die bij de ondersteuning van de gezonde hoeven helpt. Onze verzorgingsproducten voor hoeven helpt bij de behandeling van en  voorkomt uitdroging en verharding van de hoeven. Het Peticare release systeem (PRS) geeft vocht af aan de hoeven en stopt het rottingsproces.

De speciale vertraagde afgifte van de werkzame bestanddelen (depotwerking) gedurende 24 uur, verhoogt de effectiviteit van onze producten, in vergelijking met andere producten.

We beantwoorden graag uw vragen over rotstraal en straalverzorging:

 • De juiste behandeling van rotstraal?
 • Hoe behandel je de straal bij rotstraal?
 • Wat is de juiste hoefverzorging bij rotstraal?
 • Welke middelen zijn er tegen rotstraal?
 • Waar kan ik hulp krijgen voor de behandeling van rotstraal?
 • Is er handleiding voor de behandeling van rotstraal?
 • Wie heeft ervaring met rotstraal?
 • Wat zijn goede producten voor de behandeling van rotstraal.

 

© Copyright
peticare® by NANOtrends International SA