Categorieën     Waardering


Gnitzen - Gnitzen beim Pferd  Steekmuggen - Steekmuggen bij paarden!

De kriebelmug / knut met de Latijnse naam Ceratopogonidae is elk jaar weer een vervelend probleem. Steekmuggen zijn uitgegroeid tot een echte muggenplaag voor het paard, en ook voor de ruiter. In Nederland zijn er ongeveer 190 soorten. De kleinste zijn tussen 1 en 2 mm groot.  De kriebelmuggen / knutten worden vaak verward met normale vliegen en dus niet als een reëel gevaar gezien. De vrouwtjes zijn bloedzuigers omdat ze bepaalde stoffen voor de ontwikkeling van hun eieren nodig hebben, en die zijn alleen aanwezig in bloed. De kriebelmuggen / knutten steken het paard om het bloed op te zuigen. En om het bloed gemakkelijker te kunnen absorberen, voegen de kriebelmuggen / knutten bloedstollingsremmers toe  aan het bloed. Deze remmers zitten in het speeksel van de kriebelmuggen / knutten.

Als het paard gebeten wordt door de kriebelmug / knut, start er een biochemisch reactie als een soort verdediging (er wordt histamine aangemaakt en vrijgegeven door het lichaam) rondom het gebied waar de mug gestoken heeft. Het body-deficiënte histamine, wordt door het speeksel van de mug vanuit de huidcellen van het paard opgelost en vrijgegeven. De opgeloste histamine is de reden van de extreem sterke jeuk bij het paard, en de allergische reactie. Histamine wordt verondersteld een gezonde en natuurlijk afweerstof tegen insecten en muskieten te zijn, maar helaas veroorzaakt het in dit geval extreme jeuk, wat leidt tot constant krassen, krabben en schurken. Hierdoor wordt het getroffen gebied vaak ontstoken (zomereczeem bij paarden), wat kan leiden tot gevaarlijke infecties. De kriebelmuggen / knutten vallen ook mensen lastig, en deze muggenplaag moet zeker niet onderschat worden.

 

Gnitzen - Stich der Gnitzen Steekmuggen - De steek van de steekmug!

 

Meer en meer mensen en dieren lijden aan muggenplagen, met name met de vervelende kriebelmuggen / knutten. Deze muggen staan ook bekend als de triggers van zomer eczeem / MSE bij paarden. De steek van deze muggen kan een allergische reactie bij het paard veroorzaken. De steek kan een allergische reactie veroorzaken, wat leidt tot eczeem (dermatitis of zomereczeem). De jeuk en het krabben veroorzaakt een open, etterende wond en dit trekt nog meer muggen aan, wat de zomer eczeem nog erger kan maken.

Daarom is het erg belangrijk om de benadering van steek-/kriebelmuggen/knutten kriebelmuggen / knutten af te stoppen, zodat deze niet hun speeksel/afscheiding in de wond kunnen spuiten. Gelukkig is er een oplossing, die speciaal is ontwikkeld om de aanval van deze muggen af te weren .


Stop aanvallen van kriebelmuggen:
Verzorgd en verwijderd zommereczeem:


•  Stop kriebelmuggen
      Stopt de naderende kriebelmuggen

•  Eczeemverzorging bij zomereczeem
    laat het ekzeem in een paar dagen verdwijen
   (vandaag voor 13 uur bestelt binnen 2 dagen geleverd)

Gnitzen beim Pferd abwehren

 

Gnitzen - Anflug der Gnitzen stoppen  Steekmuggen - stoppen de benadering van steekmuggen!


Door de innovatieve oplossing STOP Kriebelmuggen / Knutten / Steekmuggen van peticare® worden aanvallen van muggen en Kriebelmuggen / Knutten/Steekmuggen onmiddellijk gestopt, zelfs bij zware aanvallen. Speciale feromonen fungeren als een chemische boodschapper die de communicatie tussen de Kriebelmuggen / Knuten op een negatieve manier beïnvloedt. Feromonen fungeren als alarm thermometer die ervoor zorgen dat deze muggen niet dichterbij willen komen en daardoor wegblijven. De feromonen, die zijn ingebed in een kleine, poreuze en homogene structuur (matrix), worden gelijkmatig afgegeven gedurende een langere periode. In vergelijking met andere muggensprays geeft het product van peticare 24 uur bescherming om het paard op deze manier ook langer te kunnen beschermen tegen de aanvallen van Kriebelmuggen / Knutten.

Gnitzen - Anflugstopp Gnitzen anwenden  Steekmuggen - Hoe het product "Stop kriebel- /steekmuggen te gebruiken!


Om de beet van de steekmug betrouwbaar te vermijden, zelfs bij een grote muggenplaag, is het voldoende om STOP Kriebelmuggen / Knutten éénmaal per dag aan te brengen. Afhankelijk van de grootte van het paard, dient het STOP Kriebelmug /  Knut middel te wordt aangebracht op 5-7 plaatsen bij het paard. Kies de gebieden die het meest blootgesteld zijn voor de aanvallen door deze muggen. Spray 2-3 keer van dichtbij direct op de gekozen gebieden. De behandeling moet elke 24 uur worden herhaald. Als het regent, moet de toepassing na de regenbui worden herhaald om er zeker van te zijn dat het paar beschermt is tegen de muggen.

STOP Steek- en Kriebelmuggen - Product informatie 

 • Alle kriebelmug soorten (wereldwijd 1.550 sorten)
 • Alle steek muggen (wereldwijd 5000 sorten)
 • 24 uur lang bescherming         
 • Voorkomt zomereczeem
 • Spot on (app. 5 nevel punten)
 • Vertraagde afgifte / depot preparaat - peticare release system
 • Betrouwbare bescherming tegen muggen
 • Betrouwbare bescherming tegen Kriebelmuggen
 • Onmiddellijke effect / geen wachttijd
 • Natuurlijke feromonen • zonder chemicaliën, 100% biologisch
 • Dermatologisch onschadelijk
 • Zeer zuinige en efficiënt
 • Niet giftig en toxicologisch absoluut onschadelijk
 • Effectieve professionele toepassing voor stoeterijen
 • De applicatie is ADMR compliant
 • Houdbaarheid minstens 12 maanden
 • PRS peticare-Release-System

 

© Copyright
peticare® by NANOtrends International SA