Categorieën     Waardering


Kriebelmücken - Kriebelmücken beim Pferd  Kriebelmuggen - Kriebelmuggen bij paarden!

De Kriebelmuggen met de Latijnse naam Simuliidae zijn elk jaar weer een groot probleem. Een echt probleem voor het paard en de ruiter. In Nederland wordt geschat dat er ongeveer 50 soorten van deze Kriebelmuggen zijn. De Kriebelmuggen zijn meestal rood, geel of zwart en 2 tot 6 mm groot. De Kriebelmuggen worden vaak verward met normale vliegen en daardoor niet beschouwd als een reëel gevaar. Voor de groei van hun eieren, hebben de vrouwelijke larven bepaalde stoffen nodig, die alleen aanwezig zijn in bloed. De Kriebelmuggen steken het paard en vergroot vervolgens de wond met haar mond gereedschap, totdat er een kleine open wond ontstaat waarin het bloed moeilijker stolt en daardoor kan worden geabsorbeerd. Om te voorkomen dat het bloed in de open wond stolt, voegt de Kriebelmug een bloedstollingsremmer toe aan het bloed wat een in het speeksel van de Kriebelmug voorkomt.

Het paard dat wordt gebeten door de Kriebelmug, produceert dan als reactie hierop een biochemisch stof/verdedigingsmiddel (histamine) in het gebied van de beet/wond, als een soort lokale afweerreactie. De lichaam-deficiënte histamine wordt opgelost en afgegeven via de huidcellen van het paard door het speeksel van de kriebelmug. De opgeloste histamine is de reden van de allergische reactie en de zeer sterke jeuk bij het paard. Eigenlijk word Histamine verondersteld te werken als een gezonde werkzame stof als afweer tegen insecten muskieten dient te werken voor het paard, maar helaas veroorzaakt het in dit geval extreme jeuk, wat leidt tot constant krabben/schuren etc. Daardoor kunnen deze wonden zich vaak verder negatief ontwikkelend (zomereczeem bij paarden) met kans op gevaarlijke ontstekingen. Omdat de Kriebelmuggen vaak ook mensen aanvalt, wordt het gezien als een seizoensgebonden plaag, die niet mag worden onderschat.

 

Kriebelmücken - Stich der Kriebelmücken  Kriebelmuggen - De beet van de kriebelmug!

Meer en meer mensen en dieren lijden onder muggen plagen, vooral van de Kriebelmuggen. Dit insect is ook bekend als de oorzaak van zomereczeem bij paarden. De beet van de Kriebelmug kan leiden tot een allergische reactie bij het paard, evenals als bij de ruiter. Deze allergische reactie kan leiden tot eczeem (dermatitis). Zodra krabben en schuren heeft geleid tot een open etterende wond, zal dit nog meer Kriebelmuggen aantrekken en wordt de zomer eczeem bij paarden nog erger.

In dit geval is het noodzakelijk om de aanvallen van Kriebelmuggen af te weren, zodat het speeksel van de muggen niet in de wond komt. Om de aanvallen van kriebelmuggen te voorkomen is een speciaal product ontworpen 

 

Stop aanvallen van kriebelmuggen:
Verzorgd en verwijderd zommereczeem:


•  Stop kriebelmuggen
   Stopt de naderende kriebelmuggen

•  Eczeemverzorging bij zomereczem/SME
   laat het ekzeem in een paar dagen verdwijen
   (vandaag voor 13 uur bestelt binnen 2 dagen geleverd)


Kriebelmücken stoppen
 

Kriebelmücken - Anflug der Kriebelmücken stoppen  Kriebelmuggen - Stop de het naderen van de Anflug der Kriebelmücken stoppen!

Dankzij het innovatieve “Stop Kriebelmuggen” verzorgingsproduct  van peticare® kunnen aanvallen van de Kriebelmuggen effectief worden voorkomen, ook al is de aanval van de Kriebelmuggen de grootste die door muggen wordt veroorzaakt. Speciale feromonen (biochemische informatie moleculen) hebben negatieve invloed op de geur perceptie van de kriebelmug waardoor de aanval wordt vermeden. Feromonen (boodschappers) zijn ingebed in een kleine, poreuze en homogene structuur (matrix), dat zorgt dat het product gelijkmatig wordt vrijgegeven over een lange periode. In vergelijking met andere anti-muggen sprays, is het beschermende effect constant gedurende ongeveer 24 uur. 

Kriebelmücken - Anflugstopp Kriebelmücken anwenden  Kriebelmuggen - "Stop kriebelmuggen" gebruiken!


Um den Stich der Kriebelmücken selbst bei einer großen Mückenplage zuverlässig zu vermeiden reicht es aus den Anflugstopp alle 24 Stunden aufzutragen. Der Anflugstopp Kriebelmücken wird je nach Größe des Pferdes an ca. 5 bis 7 Stellen auf das Pferd aufgesprüht. Als Sprühstellen sollen die Stellen verwendet werden die in der Regel besonders von den Kriebelmücken befallen werden. Das Pflegemittel wird pro Sprühpunkt mit 2 bis 3 Sprühstößen aus kurzer Entfernung nass auf die Haut oder das Fell aufgesprüht. Die Anwendung ist alle 24 Stunden zu wiederholen. Nach einem Regenschauer muss der Schutz vor Kriebelmücken erneut aufgetragen werden.
 

Stop kriebelmuggen - Produkt informatie

 • Alle Kriebelmug soorten (wereldwijd 1.550 sorten)
 • Alle steek muggen (wereldwijd 5000 sorten)
 • 24 uur lang bescherming         
 • Voorkomt zomereczeem
 • Spot on (app. 5 nevel punten)
 • Vertraagde afgifte / depot preparaat - peticare release system
 • Betrouwbare bescherming tegen muggen
 • Betrouwbare bescherming tegen Kriebelmuggen
 • Onmiddellijke effect / geen wachttijd
 • Natuurlijke feromonen • zonder chemicaliën, 100% biologisch
 • Dermatologisch onschadelijk
 • Zeer zuinige en efficiënt
 • Niet giftig en toxicologisch absoluut onschadelijk
 • Effectieve professionele toepassing voor stoeterijen
 • De applicatie is ADMR compliant
 • Houdbaarheid minstens 12 maanden

 

© Copyright
peticare® by NANOtrends International SA