Categorieën     Waardering

Stich der Kriebelmücke  De beet van de kriebelmuggen/knutten bij paarden

De oorzaak van de zomereczeem/staart en manen eczeem is de beet van de kriebelmug/knut. In tegenstelling tot muggen die het bloed door zijn slurfachtige bek zuigt, gebruikt de kriebelmug/knut haar mond borstels om de huid van het paard binnen te dringen. De kriebelmug/knut is een bloedzuiger omdat ze diepe wonden bijt in de rug van het dier. De speeksel afscheiding uit de kriebelmuggen/knutten bevat bloedverdunners en bloedstolling remmers. Hierdoor verzamelt het bloed zich in de diepe wond (bad), waardoor het bloed eenvoudig kan worden opgezogen door de kriebelmuggen/knutten.

In onze regio, zijn er tot 50 verschillende soorten van de kriebelmuggen/knutten met een grootte van maximaal 5 mm. Vooral tijdens het broedseizoen, hebben de vrouwelijke kriebelmuggen/knutten veel bloed nodig en zijn biologisch volledig gericht om aan deze behoefte aan bloed te voldoen. Het bloed dat nodig is, wordt vaak opgezogen uit de paarden door de "de beten van de kriebelmuggen/knutten", wat het paard laat lijden en vaak resulteert in zomereczeem/SME.

In de jacht naar paardenbloed, houden de kriebelmuggen/knutten van vochtige jachtgebieden, zoals, bijvoorbeeld, beken, vijvers en natte weilanden. Grote zwermen kriebelmuggen/knutten veroorzaken veel paniek bij de paarden. De aanval van de kriebelmuggen/knutten vindt meestal plaats tijdens de ochtend of laat in de middag. De kriebelmuggen/knutten zijn met name actief in het warme seizoen. De aanval wordt beïnvloed door de reukzin van de insecten, waardoor de geur van het lichaam en zweet, een belangrijke rol speelt. In tegenstelling tot muggen, bevinden de kriebelmuggen/knutten zich alleen maar buiten bevinden. Ze zijn bijna nooit te vinden in stallen, of huizen.

Der Kriebelmückenstich  Wat veroorzaakt de beet van de kriebelmug/knut?

De beet van de kriebelmug is zeer pijnlijk en leidt meestal tot een open wond. Door de beet van de kriebelmuggen/knutten komt er speeksel secreet in de wond. Het speeksel secretie verdunt het bloed en vermindert de bloedstolling. Dit veroorzaakt een afweerreactie in de geïnfecteerde dieren. Het aangevallen lichaam produceert dan eigen histamine om de penetratie van de schadelijke vreemde stoffen van de kriebelmuggen/knutten tegen te gaan. De histamine irriteert de zenuwuiteinden en veroorzaakt een zwelling van het weefsel. Het veroorzaakt ernstige jeuk en leidt uiteindelijk tot een ontsteking van de wond.

De genezing van de wond wordt voorkomen door de speekselafscheiding van de kriebelmuggen/knutten, die altijd worden vrijgegeven in de open wonden. In de regel,  vallen de kriebelmuggen/knutten meestal aan in zwermen. De meest populaire doelwit in het paard is de binnenkant van de dijen, de staart, de buik of de manen. Het paard ontwikkelt een sterke drang om te krabben en schrobben zelf. Door het schurken en krassen ontstaat er haar uitval waar zich vervolgens etterende plekken (zomereczeem eczeem) kunnen ontwikkelen. De open wond, de zomereczeem, trekken meer kriebelmuggen/knutten aan, die dan de eczeem verder vergergeren.

Anti Kriebelmücke  Hoe de beet van kriebelmuggen te voorkomen?

Om de beet van de kriebelmuggen/knutten te voorkomen moet men de "aanval van de kriebelmuggen/knutten stoppen", dit zorgt er vervolgens voor dat er geen allergische reactie komt wat er op zijn beur weer voor zorgt dat er geen zomereczeem ontstaat. De aanval van de kriebelmug/knut op paarden, en dus ook de beet van de kriebelmug/knut, kan gestopt worden met een speciaal ontwikkeld feromoon tegen de kriebelmuggen/knutten en muggen.

Feromonen zijn semi-chemicaliën (gewoonlijk klierafscheidingen), die worden gebruikt voor communicatie tussen individuen van een soort (in dit geval specifiek de kriebelmuggen/knutten). Deze specifieke feromonen zijn biochemische boodschappers, die de communicatie tussen kriebelmuggen/knutten bepalen. Om de aanval op de paarden en dus de beet van de kriebelmuggen/knutten te voorkomen wordt een speciale alarm feromoon gebruikt. Deze boodschapper stimuleert een vlucht gedrag bij de kriebelmuggen/knutten en deze gaan dan op zoek naar andere slachtoffers.

Anwendung Anflugstopp Kriebelmücken  Hoe STOP kriebelmug/knut te gebruiken

Paarden en andere boerderijdieren worden op 3-4 plaatsen gesprayd met " Stop kriebelmug/knut " om de aanvallen te stoppen. De feromonen zijn geïntegreerd in een kleine, poreuze en homogene structuur (matrix) en worden daardoor gelijkmatig afgegeven gedurende een langere periode. Deze high-tech technology zorgt ervoor dat dit een depot / en retard product is. The feromonen worden opgeslagen en vertraagd, langzaam en gelijkmatig vrijgegeven. Deze langzame afgifte van het alarm-feromonen beschermt het paard tegen de kriebelmuggen/knutten. Dit verzorgingsmiddel werkt 24 uur, waardoor één of twee toepassingen per dag voldoende is.

We beantwoorden graag uw eventuele vragen over kriebelmuggen/knutten:

  • Hoe kan men de aanval van de kriebelmuggen/knutten stoppen?
  • Wat hebben kriebelmuggen/knutten zomereczeem te maken?
  • Hoe kan men z’n paard tegen de kriebelmuggen/knutten beschermen?
  • Wat helpt er tegen de beet van de kriebelmuggen/knutten?
  • Is het mogelijk om de beet van de kriebelmug/knut te voorkomen?
  • Wat is de allergische reactie op de kriebelmug/knut?

 

© Copyright

peticare® door NANOtrends International SA