Categorieën     Waardering

Ekzemer  Zomereczeem/SME bij paarden

Eczeem bij paarden, die gevoelig zijn voor sterke allergische reacties veroorzaakt door histamine, ontwikkelt zich meestal tot zomereczeem/SME.

Als u een paard heeft, dat gevoelig is voor zomereczeem moet u extra aandacht besteden en de juiste verzorgingsproducten gebruiken. Als de zomereczeem/SME niet worden verzorgd, zal het een stuk erger worden. De allergische reactie, die leidt tot de zomereczeem/SME wordt vrijwel altijd wordt veroorzaakt door de steek van de kriebelmug/knut. Om uw paard te helpen en te voorkomen dat de zomereczeem ontstaat is het zeer belangrijk om betrouwbare oplossingen te kiezen om de beet van kriebelmuggen/knutten te voorkomen. Peticare® biedt een betrouwbare bescherming tegen kirebelmuggen/knutten. Het nieuw ontwikkelde moleculaire technologie peticare® release systeem (PRS) biedt een betrouwbare bescherming voor een periode tot 24 uur.

 

Wat kan er gedaan worden om zomereczeem/SME te voorkomen?

In principe, is het, het beste om het paard uit de buurt van moerassen, rivieren of weilanden aan de rand van het bos te houden, omdat deze gebieden precies de gebieden zijn, waar de kriebelmuggen/knutten zich het meest thuis voelen. Kriebelmuggen/knutten houden van een vochtige omgeving. In deze gebieden, komen grote aantallen van deze muggen voor

Het is overigens ook erg belangrijk om uitgebalanceerde voeding (vitaminen, aminozuren, mineralen en sporenelementen) te overwogen. Want ook door een overmaat van eiwit of vette stoffen kunnen de allergische gevoeligheid en daarmee de kans op zomereczeem significante laten toenamen. Als het paard reeds door de zomereczeem wordt beïnvloed, is het belangrijk te voorkomen dat het dier zich krabt/schurken. Verwijder daarom eventuele voorwerpen waar het paard zich aan zou kunnen krabben, bijvoorbeeld, takken, boomschors of andere scherpe randen in de omgeving. In geval van nood, kunnen eczeem dekens gebruikt worden.

Was ist ein Sommerekzem  Zomereczeem - hoe ontstaat zomereczeem/SME

De zomereczeem en kriebelmuggen drijven veel paarden en hun eigenaren vaak tot pure waanzin. In veel gevallen is het een vergissing te veronderstellen dat het de steek van de kriebelmug/knut, die zomereczeem bij het paard veroorzaakt. Eigenlijk is het niet de mechanische stimulans van de steek, maar een allergische reactie op de speekselafscheiding van de muggen, die de zomereczeem bij het paard veroorzaakt. Als de kriebelmug/knut zijn speciale speeksel afgeeft in de wond, wil het immuunsysteem van het paard het binnendringen van de werkzame stoffen tegen houden. Het paard dat wordt aangevallen door de kriebelmuggen/knutten, maakt histamine aan, wat leidt tot een zwelling van de omringende huid en wat extreme jeuk veroorzaakt door een allergische reactie. De jeuk veroorzaakt een onweerstaanbare drang om te krabben, net zoals het geval is bij ons mensen. Als gevolg hiervan begint het paard zich te krabben tegen alles wat er maar in de buurt staat. Het krabben/schurken maakt de wond erger en voorkomt genezing zodat bacteriën gemakkelijk de open wond te binnen kunnen dringen en tegelijkertijd trekt dit ook meer kriebelmuggen aan.

En dit houdt het paard vast in een vicieuze cirkel ....!

 

peticare® Webwinkel
 

Dem Sommerekzem vorbeugen  Zomereczeem - Bescherming tegen kriebelmuggen/knutten

Om eczeem te voorkomen, is het zeer belangrijk dat het paard wordt beschermd tegen de kriebelmuggen met een betrouwbare kriebelmuggen  middel. Het paard kan worden beschermd tegen de aanval van de Kriebelmuggen/knutten zijn steken door feromonen, wat speciaal ontwikkeld is om bescherming te bieden tegen de Kriebelmuggen/knutten en steekmuggen. Deze speciale feromonen fungeren als een chemische boodschapper wat de communicatie tussen de Kriebelmuggen/knutten beïnvloedt. Deze feromonen fungeren als een alarm thermometer om aantrekken te voorkomen. Omdat deze feromonen door moleculaire technologie verwerkt zijn in een nanoschaal matrix, kunnen ze langzaam worden vrijgegeven gedurende een langere periode. Dit is een depot middel (opslag van de werkzame stof) en langzaam worden afgegeven (vertraagde afgifte): Het paard wordt op 3-7 plaatsen gesprayd met peticare® Stop Kriebelmug/knut. De feromonen, die zijn geïntegreerd in een kleine, poreuze en homogene structuur (matrix), worden gelijkmatig afgegeven gedurende een langere tijdsperiode om het paard te beschermen tegen de aanval van de Kriebelmuggen/knutten. Het verzorgingsmiddel heeft een effect van 24 uur, waardoor een behandeling van eenmaal per dag voldoende is.

 

We beantwoorden graag al uw vragen over wat u wilt weten over zomereczeem:

  • Wat helpt het paar nu echt?
  • Welke middel helpt het paard?
  • Hoe kan ik zomereczeem voorkomen?
  • Hoe krijgt het paard zomereczeem?
  • Wat is zomereczeem?
  • Waar kan ik hulp voor het paard krijgen?
  • Hoe kan ik de Kriebelmuggen/knutten stoppen?

 

© Copyright

peticare® door NANOtrends International SA