Categorieën     Waardering


Kriebelmücken beim Hund   Kriebelmuggen/Knutten bij de hond

De Kriebelmug/Knut bij de hond met de Latijnse naam Simuliidae zijn elk jaar weer een echte plaag. Een echte plaag voor het hond en de ruiter. In Nederland wordt geschat dat er ongeveer 50 soorten van deze Kriebelmuggen zijn. De Kriebelmuggen zijn meestal rood, geel of zwart maar 2 tot 6 mm groot. De Kriebelmuggen worden vaak verward met normale vliegen en daardoor niet beschouwd als een reëel gevaar. Voor de groei van hun eieren, hebben de vrouwelijke rupsen bepaalde stoffen nodig, die alleen aanwezig zijn in bloed. De Kriebelmuggen steken het hond en vergroot vervolgens de wond met haar mond gereedschap, totdat er een kleine open wond ontstaat waarin het bloed moeilijker stolt en daardoor kan worden geabsorbeerd. Om te voorkomen dat het bloed in de open wond stolt, voegd de Kriebelmug een bloedstollingsremmer toe aan het bloed wat een in het speeksel van de Kriebelmug voorkomt.

De hond die wordt gebeten door de Kriebelmug, produceert als reactie hierop dan histamine (een biochemisch stof/verdedigingsmiddel) in het gebied van de beet/wond, als een soort lokale afweerreactie. De lichaam-deficiënte histamine wordt opgelost en afgegeven via de huidcellen van de hond door het speeksel van de kriebelmug. De opgeloste histamine is de reden van de allergische reactie en de zeer sterke jeuk bij het hond. Histamine wordt verondersteld te werken als een gezonde werkzame stof voor de hond als afweer tegen insecten en muskieten, maar helaas veroorzaakt het in dit geval extreme sterke jeuk, wat leidt tot constant krabben/schuren etc. Daardoor kunnen deze wonden zich vaak verder negatief ontwikkelend tot zomereczeem bij honden met kans op gevaarlijke ontstekingen. 

 

Kriebelmücken beim Hund - Mückenschutz  Kriebelmuggen/Knutten - De steek van de kiebelmug/knut!

 

Meer en meer honden lijden onder muggen plagen, vooral de Kriebelmuggen. Dit insect is ook bekend als de oorzaak van zomereczeem bij honden. Het steken van de Kriebelmug kan leiden tot een allergische reactie bij het hond, evenals als bij de ruiter. Deze allergische reactie kan leiden tot eczeem (dermatitis). Zodra krabben en schuren heeft geleid tot een open etterende wond, zal dit nog meer Kriebelmuggen aantrekken en wordt de zomer eczeem bij honden nog erger. Bij honden die gevoelig zijn voor zomereczeem zijn is het bijzonder belangrijk om de benadering van kriebelmuggen/knutten en andere muggen te voorkomen. In dit geval is het noodzakelijk om de aanvallen van Kriebelmuggen af te weren, zodat het speeksel van de muggen niet in de wond komt. Hiervoor kunt u het verzorgingsproduct, Stop kriebelmuggen/knutten gebruiken, en als er zich reeds zomereczeem heeft onwikkeld kunt u Eczeem verzorging voor honden van peticare gebruiken.

 

De benadering van kriebelmuggen/knutten stoppen: 
peticare® Stop benadering kriebelmuggen/knutten 

  
nu online in de webwinkel kopen
  (vandaag voor 13 uuf bestelt - binnen 2 dagen geleverd)

Kriebelmücken beim Hund stoppen

 

Kriebelmücken beim Hund - Stich der Kriebelmücke verhindern  Hoe zorg je ervoor dat de kriebelmug niet steekt?

Dankzij het innovatieve Stop Kriebelmuggen middel van peticare® kunnen aanvallen van de Kriebelmuggen effectief worden voorkomen. Natuurlijke feromonen (biochemische informatie moleculen) hebben negatieve invloed op de geur perceptie van de kriebelmug/knut waardoor de aanval wordt afgebroken. Deze actieve stoffen zijn ingebed in een kleine, poreuze en homogene structuur (matrix), wat zorgt dat de feromonen gelijkmatig wordt vrijgegeven over een lange periode zodat de aanval van de kriebelmug wordt afgebroken. In vergelijking met andere anti-muggen sprays, is het beschermende effect voor de hond constant gedurende ongeveer 24 uur. 

Anflugstopp Kriebelmücken richtig anwenden  Stop kriebelmuggen/knutten - op de juiste manier gebruiken

Om de beet van de kriebelmug bij de hond betrouwbaar te vermijden, is het voldoende om Stop kriebelmuggen/knutten en keer per 24 uur aan te brengen. Stop kriebelmuggen/knutten moet op 2-3 keer op die plaatsen gesprayd worden, die het meest waarschijnlijk worden blootgesteld. Houd een afstand van ongeveer 5-10 cm aan. Herhaal de behandeling elke 24 uur. Na een stevige regenbui, moet de toepassing ook opnieuw worden toegepast.

Kriebelmücken in der Hundehütte  Kriebelmuggen/knutten in het hondehok

Stop kriebelmuggen kan ook in het hondehok gebruikt worden. Het middel kan ook op andere voorwerpen in het hondenhok gesproeid worden om het effectieve bereik te vergroten.

STOP Kriebelmuggen - Product Informatie

 • Werkt bij alle Kriebelmug soorten (wereldwijd 1.550 sorten)
 • Werkt bij alle steek muggen (wereldwijd 5000 sorten)
 • 24 uur lang bescherming         
 • Voorkomt zomereczeem
 • Vertraagde afgifte / depot preparaat - peticare release system
 • Betrouwbare bescherming tegen muggen
 • Betrouwbare bescherming tegen Kriebelmuggen
 • Onmiddellijke effect / geen wachttijd
 • Natuurlijke feromonen • zonder chemicaliën, 100% biologisch
 • Dermatologisch onschadelijk
 • Zeer zuinige en efficiënt
 • Niet giftig en toxicologisch absoluut onschadelijk
 • Effectieve professionele toepassing voor stoeterijen
 • De applicatie is ADMR compliant
 • Houdbaarheid minstens 12 maanden.

© Copyright
peticare® by NANOtrends International SA